Vaggan

Nyheter / Press

Nedan listas alla våra nyhetsbrev


 • Nyhetsbrev Juni 2008

  Hej Vaggans Vänner.

  Skolavslutningstider och sommaren är äntligen här, snart semester och förhoppningar om sol och värme. Vårt arbete med stiftelsen Vaggan och vårt habiliteringscenter pågår dock utan avbrott, tvärtom så går vi nu in i en byggfas som för oss innebär att vårt första mål är nära.
  Att vårt hus snart är klart.
  Givetvis har vi haft problem som vid alla husbyggen, bygglov, avtal, ekonomi, byggbolag mm. Och ärligt talat så är vi enligt planen 2 månader sena i dagsläget, något som varit ytterst frustrerande. Men vi hoppas och kommer att göra allt i vår makt för att hålla vår plan och inviga huset i höst.

  I senaste brevet berättade jag om den konsert i Växjö som med facit i hand blev en stor succé för både publik och Vaggan. Pengar och material har nu samlats in och kommer snart att skickas till Vaggan. Vårt arbete med att samla in saker till barnhemmet är naturligtvis inte över. Vi behöver få in mycket mer. Titta på vår behovslista på www.vaggan.se och fundera om du eller kanske någon du känner kan bidra med något.

  Som ni kanske sett så har vi på sajten sålt en, i bara 10 exemplar tillverkad silvervagga. Vi håller nu på och uppdaterar sajten och det kommer att finnas ett nytt mycket glatt smycke i vuxen och barnstorlek att köpa. Naturligtvis går 100% av pengarna till projektet. Som vanligt står Dagens Medicin och Microsoft för alla administrativa kostnader. Just nu vet vi inte när uppdateringen är klar men arbete pågår.

  Vaggan har också fått en mängd habiliteringsmaterial från Råsunda skolans habilitering tillsammans med Skanskvarnsskolan och Djupdalsskolan. Ett stort tack!

  Vi har också besökt Ellwynska skolan i Katrineholm och berättat om Vaggan. Dom kommer att skicka praktikanter till Lopselis under hösten eller våren. Det kan vara väldigt nyttigt för unga människor att se en helt annan värld. Barnhemmet tar gärna emot volontärer..

  Ett gäng ungdomar på Johan Bauer gymnasiet i Gävle har under hösten och våren drivit ett bolag i utbildningssyfte. Bolagets målsättning var att marknadsföra Vaggan i Gävle området via mässor och personliga besök. Förutom att de lyckats sprida kunskap om Vaggan så har de via annonsförsäljning i sen folder samt försäljning av Vaggan pins dragit in nästan 5000 kronor till Vaggan. Bra jobbat!


  Vi på Vaggan vill passa på att önska er alla en trevlig sommar och säga tack för att ni hjälper oss!


  Fredrik Bjuhr
Till Vaggans bildgalleri
Stöd projektet
 • Bli månadsgivare
  Fyll enkelt i våran autogiroblankett.

 • Donera pengar
  Du kan enkelt donera valfri summa via vår hemsida.

 • Vaggan tackar!
  MicrosoftFör internetuppkoppling


Kontakta oss

Använd nedanstående uppgifter för att komma i kontakt med oss.

Instamlingsstiftelsen Vaggan
Tel: 0707-66 44 06
E-post: info@vaggan.se

Org. nr: 802412-5638
BG: 902-0009
PG: 90 20 00-9

IBAN: SE5960000000000199576688
Swift: HANDSESS

Adress
AB Bonnierföretagen.
113 90, Stockholm.
Kontakt & Styrelse
Följ vaggan på Facebook
Vaggan på YouTube
Våra huvudsponsorer
IcakurirenFolkhemGullringsboWåhlin FastigheterKoberg & Gåsevadholms GodsförvaltningMicrosoftDagens Medicin
Hemsida av Rodeopark